Vågar med extrem hög precision

När det gäller läkemedel, oavsett om det handlar om tillverkning eller dosering, är det av yttersta vikt att vågarna visar ett precist resultat och att du alltid kan lita på siffrorna den visar.

Höga krav på utrustningen

Famaceuterna på apotek måste alltid ha extremt pålitliga vågar. Vissa sjukhusapotek har läkemedelstillverkning samt gör läkemedelstester och det ställer extremt höga krav på deras utrustning. För patientsäkerhetens skull är det självklart oerhört viktigt att vågarna alltid visar ett exakt resultat. Här är det precision och pålitlighet som alltid måste stå i fokus.

Här finns, bland annat, en precisionsvåg som har både RS 232 och USB-uttag, så att du enkelt och smidigt kan överföra resultatet till en dator om du så önskar. Det här är en verifierad och oerhört pålitlig våg. De går även alldeles utmärkt att stapla på varandra om du har flera vågar. Smidigt då de tar minimalt med plats. Och inte nog med det – den har även ett avtagbart dragskydd som skyddar mot så väl vind som drag. Du kan alltid lita på vågens resultat och som en extra säkerhet är den utrustad med ett skydd mot överbelastning.
Vägningsresultaten kan visas i kilo, gram samt karat.

Laboratorievåg

Det finns även en alldeles utomordentlig laboratorievåg som passar alldeles perfekt till farmaceuter. Här kan du alltid lita på en hög grad av noggrannhet oberoende av var du har vågen placerad. Den här vågen har nämligen en automatisk intern kalibrering så ofta som varannan timme. Den här typen av våg går att få i ett flertal olika modeller med olika maxvikt och precision. Allt för att du ska hitta den typ av våg som passar just din verksamhets behov. Även på denna typ av våg finns dragskydd på flera av modellerna.
Kontakta gärna din leverantör om du har ytterligare frågor, eller behöver råd och vägledning inför ditt köp! De hjälper dig mer än gärna.